Er det en god ide at tage lån for at tage vare på din sundhed?

Vi kommer alle i situationer, hvor det kan være nødvendigt at tage et lån. Vi skal købe hus eller måske går vaskemaskinen i stykker og vi har brug for et forbrugslån, så vi kan købe os en ny.

Der kan være mange gode grunde til at tage et lån. Men er det en god ide at tage et lån for at tage vare på ens sundhed? Det kommer meget an på konteksten.

Når det er en god ide

Det kan være en ret god ide at låne penge, hvis du for eksempel gerne vil købe noget træningsudstyr. Hvis du har besluttet dig for at træne mere i hjemmet men ikke har pengene til en motionscykel for eksempel, så kan du altid tage et lån til dette indkøb. Fordi det er et engangsbeløb der skal betales, så gør det ikke så meget at du optager lån for at få råd til det.

Nu hvor du er i gang med at købe en motionscykel, så er det en god ide også lige at kigge på en motionscykel test. Du skal helst gerne have fat i en god model, nu hvor du låner penge til formålet.

Brug det ikke på mad

Det er en god ide at optage et lån til at købe træningsudstyr, fordi det er et engangsforløb. Det er derimod ikke en god ide at optage lån, hvis det er til en gentagende udgift såsom til sundere mad. Hvis du gerne vil til at leve sundere og spise sundere mad, så er du nødt til at finde pengene i dit nuværende budget.

Det er derudover heller ikke en god ide at bruge pengene fra lånet til at betale et medlemskab. Hvis du ikke har pengene til et medlemskab, så betyder det at der er noget galt med dine nuværende udgifter, som der skal rettes op på.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *